Scouts en explorers op de Jamborette

14 september, 2011

Na vier jaar wachten was het deze zomer weer tijd voor de Haarlem Jamborette in Spaarnwoude. We vertrokken op zaterdag met 20 scouts, 11 explo’s en 7 leiding om bijna twee weken later pas weer terug te komen. Iedereen heeft het erg naar zijn zin gehad, mede dankzij de activiteiten, die varieerde van een hike lopen, glas graveren, scubaduiken tot real-life Pacman spelen.

Naast het reguliere programma zijn er veel internationale contacten gelegd, spelletjes gespeeld en is er van alles geswopt. Het weer zat niet altijd mee, maar gelukkig heeft een VP-er net zo graag een ijsje in de regen (of liever Ad in je tent?).

Tegelijkertijd zijn we er samen met ruim 2000 andere scouts vanuit de hele wereld in geslaagd om genoeg Jambo-Joules te verzamelen om ons eigen wereld wonder te bewerkstelligen, wat is gevierd tijdens de after party. Gelukkig liet de zon zich op de allerlaatste dag zich ook nog even zien, zodat we ons kamp in no-time hadden opgeruimd!

Dank aan iedereen (scouts, explorers, (bege)leiding, medewerkers en ouders) die het kamp tot een succes hebben gemaakt!!!


Meer foto’s van de Jambo vindt je op de fotopagina!