Geslaagd pinksterweekend op het Naaldenveld!

20 mei, 2013

Afgelopen weekend zijn we met de Esta’s, Scouts en een redelijk groot leidingteam een weekendje weg geweest naar het Naaldenveld. Aan het einde van vrijdagmiddag kwamen de leiding al wat eerder om samen met de Scouts alle tenten, helaas in de regen, op te zetten. Nadat alle tenten stonden begon het langzaam te minderen met regenen en zaten we ’s avonds gelukkig droog om het kampvuur om daarna lekker de tent in te duiken!

De volgende dag kwamen de Esta’s om tien uur aan. Nadat we hadden geopend met de hele groep kwam Google Chrome samen met Cookie ons vergezellen. Hij vertelde dat er een virus was die hem ontvoeren en of wij hem wouden helpen. De Esta’s en de Scouts gingen vervolgens na de lunch allebei een eigen opdracht doen om zogenaamde Bitcoins te verdienen, waarmee we een virusscanner konden kopen om zo virus te verslaan.

DSC03494

Hierna konden we, met dank aan de kookstaf, heerlijk eten rondom het kampvuur. Na nog even gezellig wat te hebben gezongen met warme chocomelk was het voor de Esta’s tijd om richting bed te gaan. De Scouts gingen samen met de vier oudste Esta’s echter nog een avondspel spelen en doken ook hierna hun bedje in.

De volgende ochtend, nadat hebben we ontbeten en alvast een beetje opgeruimd, kwam Cookie aanrennen dat Google Chrome was ontvoerd door Virus. We zijn via een route van Bitcoins uiteindelijk terecht gekomen bij Norton, de virusscanner, die ons wel kon helpen met het verslaan van Virus. Na een aantal behoorlijk spannende momenten was het Norton uiteindelijk gelukt om Virus te verslaan en zo Google Chrome te verslaan! We keerden terug naar ons veld om daar nog even een spel te spellen met de themafiguren en daarna te sluiten.

Moe, zanderig maar toch vrolijk vertrokken de leiding en de kinderen op naar huis, waarna we alle leiding op het clubhuis nog hebben gebarbecued. Het was een erg gezellig weekend!

Ps. De foto’s verschijnen in de loop van de week op de website!