Scouts vliegen over naar de Explo’s!

29 november, 2013

Als kinderen naar een hogere speltak gaan, noem je dat overvliegen. Een paar weken geleden kwamen er mensen van de scouts naar de explo`s.

De explo`s hadden een leuke opkomst bedacht.

Half acht: de scouts kwamen aan. Ze werden eerst geblinddoekt en naar binnen geleid.  Binnen gingen we openen en een beetje vertellen wat we gingen doen, maar niet te veel natuurlijk.
Daarna werden ze weer geblinddoekt naar buiten geleid en daar mochten ze in de auto gaat zitten.

Met een grote omweg reden ze naar het Bloemendaalse bos, waar zij een ‘leuke’ verrassing stond te wachten. Ze moesten een touw vastpakken, ze waren nog steeds geblinddoekt, omdat ze anders zouden verdwalen. Maar dat touw was geen gewoon touw, het zat namelijk onder de viezigheid. Mayo, ketchup, chocopasta, pindakaas en appelstroop.

In de tussentijd werd er op de VP nog iets anders voorbereid. Er werd namelijk een touw over de sloot gespannen, waar de scouts, als ze terugkomen over heen moesten. Gelukkig voor hen, wisten ze dat toen nog niet.

In het bos wachtte een spannende ontmoeting, met namelijk een eng vampiermeisje en een nog enger spook. Die ze flink aan het schrikken hebben gemaakt.

Toen ze een beetje bijgekomen waren van de schrik, mochten ze teruglopen naar het clubhuis. Daar aangekomen moesten ze nog over het touw. De meeste haalden droog de overkant, eentje had er pech en moest zwemmen.

Nu iedereen is ontgroend kan er een nieuwe Explo seizoen beginnen!