De Explo’s draaien op volle kracht!

22 december, 2014

Na de zomer hebben we 6 nieuwe explorers mogen verwelkomen vanaf de scouts. Hierdoor hebben we nu op de VP een groep van 18 explo’s die elke vrijdag avond hun eigen programma verzorgen.

De afgelopen tijd hebben we een hoop leuke opkomsten gehad. Zo hebben we een spook-weekend gehad waarin we hebben gegriezeld bij horrorfilms en daarna onze zenuwen getest tijdens een tocht door het donkere bos. Ook het zwemmen de dag erna was een succes.

Daarna hebben we een gezamenlijke opkomst gehad met een andere scouting groep. De Graaf Bernadotte explorers kwamen bij ons langs. Gezamenlijk hebben we een groot spel gedaan waarbij er leuke contacten konden worden gelegd. Het is altijd leuk om ook andere jongeren binnen scouting Haarlem te ontmoeten.

De sint opkomst was ook geslaagd, een dobbelspel en een hoop gekke cadeaus zorgde voor een hoop enthousiasme en gezelligheid.

Afgelopen vrijdag hebben we allerlei uitdagingen gedaan rondom eten. Opdrachten zoals bijvoorbeeld wie kan de meeste marsmellows in zijn/haar mond stoppen en zo snel mogelijk een banaan pellen zonder handen.

Dit is een kleine inkijk in de bezigheden van de explo’s. Wij hebben een enthousiaste grote groep en ondernemen een hoop afwisselende dingen! Ben je benieuwd hoe dat er uit ziet? Neem dan eens een kijkje op de foto pagina van de Explo’s, waar sinds kort nieuwe foto’s op staan!

Explos op volle toeren!