Esta’s beleven een gezellig weekend op het clubhuis

15 april, 2014

Afgelopen weekend hebben de Esta’s weer een nachtje op het clubhuis geslapen. En dit keer in tenten die we in het scoutshok hadden opgezet, aangezien we dit weekend de kampeerinsigne verdiend hebben.

Zaterdag zijn we de strijd aangegaan met met een andere scoutinggroep. Deze beweerden dat zij een weddenschap zouden hebben met Baden Powell: allebei de groepen moesten proberen zo snel mogelijk een checklist af te werken die alles te maken had met kamperen. Als we zouden verliezen zouden we ons clubhuis kwijt zijn… Maar dit hebben de Esta’s echter mooi niet laten gebeuren! Samen hebben we zo snel mogelijk de checklist afgewerkt en zijn we zaterdag een heel eind gekomen. Na het avondeten nog even bij het warme kampvuur gezeten te hebben gingen de Esta’s slapen.

Maar.. helaas zat er nog een addertje onder het gras. De leiding kreeg s’ avonds een bezoek van de enige echte Baden Powell, die ons slecht nieuws kwam vertellen. De andere groep hadden de weddenschap verzonnen om ons bezig te houden zodat zij s ‘ nachts het clubhuis over zouden kunnen nemen…

Gelukkig stond meneer Powell aan onze kant en hebben we meteen de oudste Esta’s uit bed gehaald om op pad te gaan en samen met de leiding een stokje voor het plan van de andere groep te steken. En dit is natuurlijk gelukt! Tevreden gingen iedereen weer slapen en de volgende ochtend was alles weer zoals vanouds. Al om al, een zeer geslaagd weekend!

De komende drie weken is er helaas geen opkomst, maar daarna zijn we er gewoon weer!

Esta weekend april 2014