De Scouts zijn flink op mollenjacht geweest

17 april, 2015

Zaterdag 11 april was het zover: de Scouts van de Vliegende Pijl gingen op zoek naar de Mol. Van te voren waren er al jokers en hints te verzamelen uit de mail en info op de website. Dit is veel gedaan en de leiding is verrast door de doortastendheid van sommige scouts. Verdeeld over de dag zijn er een aantal opdrachten gedaan waarbij er geld te verdienen was voor de algemene pot, waarbij de mol probeert de boel te saboteren.
De eerste opdracht, een estafette waarbij zoveel mogelijk cijfers onthouden moesten worden, lukte goed en hierbij werd het volle bedrag van €1000,- euro verdiend. Er werd een penningmeester aangewezen en daarna bereidde de scouts zich voor om te vertrekken. In twee groepen gingen zij naar een locatie in de buurt waar ze stipt om 11.55 informatiebriefjes uitgedeeld kregen. Zonder verdere informatie moesten ze zien uit te vinden wat de bedoeling was. Wat bleek, op ieder briefje stond een cijfer wat leidde tot een telefoonnummer. Door het bellen van dit nummer, kreeg je een locatie door en het tijdstip waarop je daar moest zijn. Helaas, beide groepjes waren te laat bij de ingang van Elswout, waardoor ze geen geld verdiend hebben.
Ook de winst bij de volgende opdracht was teleurstellend. Ondanks dat er veel geld te vinden viel in Elswout, is er door de zoekende groepjes zeer weinig gevonden. Komt dat misschien omdat ze onbewust een van de mollen op de coördinerende functie hadden gezet? Of was iedereen bezig met mollen, waardoor de mol eigenlijk weinig hoefde te doen?
Terug op de VP stond er na een lunchpauze de eerste test te wachten. Al snel volgde een opdracht om met lego een bouwwerk na te maken. Echter, dit bouwwerk stond in de keuken en het kostte geld om het te bekijken. De bouwprojecten zelf leverde best wat geld op, maar nadat de kosten voor het kijken eraf gehaald werden, bleef er weinig van over. Buiten hing het hek vol met briefjes met een geldbedrag; tijd voor het geldplukken dus. Ook hier is geen geld mee verdiend. Na een potje ‘devin-spel’ om een joker en de laatste opdracht om de tijd in te schatten (waardoor overigens eindelijk weer wat geld in de pot kwam), was het alweer tijd voor de laatste test. Tenminste, dat werd de scouts verteld. Na deze test bleek er namelijk nog een test te zijn, want.. er waren 2 mollen! Op deze laatste test mocht ieder zijn verdenking voor de andere mol opschrijven. De mollen waren zelf wel op de hoogte dat zij niet de enige mol waren, maar ook zij moesten op zoek naar de andere mol en konden hier de test over maken. Na het opruimen en corveeën waren de testen ondertussen nagekeken en was het tijd voor de uitslag! Het totaal verdiende bedrag is: €4350,- euro

Er zijn in totaal drie testen gemaakt. Per goed antwoord in de test kon je een punt verdienen. De punten van alle testen werden bij elkaar opgeteld. Per ingeleverde joker werd hier 1 punt bij opgeteld. Er is ook gekeken naar de namen die ingevuld zijn bij de laatste vraag van elke test: ‘Wie is de mol?’. Als hier het goede antwoord op gegeven is, staat dit genoteerd achter het puntenaantal.

Aantal punten Naam:
23 punten (en 2 keer juiste naam ingevuld) Jochem
21 punten (en 1 keer juiste naam ingevuld) Tessa
20 punten (en 1 keer juiste naam ingevuld) Thijs
20 punten Yvette
19 punten (en 2 keer juiste naam ingevuld) Anna
19 punten Guido
18 punten (en 1 keer juiste naam ingevuld) Mette
18 punten Jack
17 punten Natascha en Tristan
16 punten Vera
15 punten Joany
14 punten Rigo en Olga
13 punten Claudia en Jason

 

Ook is er een overzicht gemaakt van de meest verdachte personen. Per keer dat de persoon ingevuld is als mol, is er een streepje gezet. Hieronder zie je het aantal verdenkingen per persoon, totaal van de drie testen.

Aantal keer verdacht Naam:
10x Joany
9x Natascha
8x Thijs
7x Elise
4x Anna en Tristan
3x Guido
2x Tessa
1x Claudia, Jack, Yvette en Mette
Niet: Jason, Olga, Vera, Jochem, Rigo en Calvin

 

En dan als laatste, de mollen: Calvin en Elise waren de mol. Calvin heeft met zijn laatste test over de andere mol 3 punten verdiend. Elise met de test 4 punten. Echter is Elise 7 keer verdacht en zijn er helemaal geen verdenkingen op Calvin. Dit maakt dat Calvin nog geniepiger te werk is gegaan en hij de winnaar van de mollen is!