Een korte terugblik op het afgelopen scoutingjaar!

22 december, 2015

Zo vlak voor de feestdagen is het altijd leuk om even terug te kijken op het afgelopen jaar, een jaar vol scoutingavonturen. Zoveel leuke creatieve, leerzame, sportieve en soms ook spannende scoutingopkomsten voor en door iedereen!

Ook achter de schermen werd er hard gewerkt. Zo haalde een groot deel van de leiding zijn leiding-kwalificaties; met nog meer kennis en kunde begeleiden zij de opkomsten. Ondertussen is er al weer een grote groep aspirant-leiding aan het meekijken, zij gaan volgend jaar werken aan de kwalificaties. Ook zijn we sinds dit jaar te vinden op Facebook, waardoor je nog sneller op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes en foto’s!

Rondom het clubhuis is er ook weer veel gebeurd. Het meest opvallende is de nieuwe container voor de aanhanger en groot materiaal. Maar ook is er electra gelegd, staat er een nieuwe lantaarnpaal en zijn de toiletten weer voorzien van een frisse nieuwe kleur! Het is maar een kleine greep uit wat er allemaal is gedaan, maar we hebben zeker niet stil gezeten!

Maar de hoogtepunten van het jaar waren natuurlijk het zomerkamp van de Esta’s en de Haarlem Jamborette. De Esta’s beleefden in Zoetermeer avonturen met Hertog Jan en zijn dochter en hebben er gelukkig voor kunnen zorgen dat het land van de Hertog in goede handen terecht is gekomen! De rest van de groep was deze zomer te vinden op de Jamborette en wat hebben we (ondanks de storm) genoten! Daarnaast hebben we in maart ons iScout record verbroken!

Wij zijn er klaar voor om er ook in 2016 een spetterend jaar van te maken met als hoogtepunt het 90-jarig bestaan van de VP. Bij de boerenkoolloop zult u daar al wat van merken ;-)

Namens de leiding, het bestuur en de stichting wensen wij iedereen hele mooie feestdagen en een mooi 2016, vol met Scouting!

Fijne Feestdagen VP