Syrische Scouting leider op bezoek!

21 oktober, 2015

Afgelopen zaterdag hadden we naast onze gewone opkomst ook visite; Nabil kwam op bezoek. Nabil is een vluchteling uit Syrië die nu in de Koepel in Haarlem woont.

Hij was in Syrië ook leider van een Scoutinggroep en wilde hier heel graag kennis komen maken met Scouts. Uiteindelijk kwam hij bij de Vliegende Pijl terecht en was hij natuurlijk van harte welkom bij ons!
Nabil vertelde over waarom hij gevlucht was uit Syrië en iedereen mocht hem vragen stellen. Ook liet hij fotos zien van Scouting en een Scoutingkamp in Syrië. Met een aantal scouts deed hij een spel dat ze in Syrië ook spelen.

Voor Nabil was het fijn om hier Scouting te zien; hij vertelde dat Scouting over de hele wereld hetzelfde nastreeft, samen spelen en anderen helpen. Het maakt dus niet uit waar je op Scouting zit.

Aan het eind van de opkomst hebben we een foto gemaakt van alle kinderen met een tekst voor de groep van Nabil in Syrië. Hij heeft deze foto opgestuurd en nu is het natuurlijk wachten op een reactie terug!Syrische leider op bezoek!