Was dat toch bijna het einde van de Boerenkoolloop…

23 januari, 2015

10 januari was het weer zover, een jaren oude traditie van de VP, de Boerenkoolloop! Eerst een leuke tocht lopen met allerlei posten en activiteiten en daarna met z’n alle boerenkool eten. Altijd een groot feest!

85 esta, scouts, explorers, stam, vrienden van de VP, ouders, broertjes/zusjes, vrienden en familie hadden zich aangemeld om mee te doen met de jaarlijks terugkerende Boerenkoolloop.
Maar deze boerenkoolloop was anders dan anders. Op de een of andere manier worden we elke boerenkoolloop betrokken bij allerlei gekke verhalen en problemen, maar deze keer sloeg echt alles!
Er kwamen tijdens de opening namelijk 2 koks aanlopen. De boerenkool kok, die voor 100 man boerenkool kwam koken en de hutspot kok die voor 10 man hutspot kwam koken. Je raad het al, de hutspot kok was stinkend jaloers op de boerenkool kok die veel meer mocht koken. En plots, tijdens hun geruzie, raakten alle boerenkool stamppot ingrediënten kwijt! Zou dit het einde worden van onze mooie traditie? Konden al die 110 mensen nu geen boerenkool eten na de tocht?

Maar tijdens het lopen van de tocht bleek dat alle ingrediënten weer terug gevonden werden. Er waren verschillende posten, zo kon op een post worden gekleid met aardappelpuree en natuurlijk ontbraken ook de worstenpost en chocomelk post ook dit jaar niet.

Alle groepen hebben met veel inzet en enthousiasme gelopen en daarna gesmuld van de boerenkool, want gelukkig vonden de we ingrediënten terug!

We willen alle deelnemers ontzettend bedanken voor hun vrolijke inzet dit jaar! Ook alle leiding en stamleden die mee hielpen met de organisatie waren weer top! En als laatst natuurlijk de Lia, Nancy en Mirjam die heerlijk voor al deze mensen hebben gekookt! Hopelijk allemaal tot volgend jaar!

Bekijk hier de foto’s!

Groetjes de Boerenkoolcommissie

Boerenkoolloop2015