Een ei-genaardig leuk Scouts zomerkamp!

19 augustus, 2016

Het is alweer even geleden, maar in de eerste week van de zomervakantie zijn de Scouts op kamp geweest naar Overasselt. Na twee kleine tegenvallers, iets met een bus en de brug en de heuvel waarop alle spullen geschouwd moesten worden, kon het kamp beginnen!

Wij vonden die dag een mysterieus groot ei op het kampterrein, waarvan niemand wist van wie het ei nou was en wat er precies inzat. Dezelfde avond kwam de ei-specteur nog langs, om te kijken of wij wel goede ei-oppassers waren. Elke scout moest zijn eigen ei 24 uur verzorgen/heel houden. Waarna niet alleen de eerste eieren al binnen een enkele minuten sneuvelde, vlogen ook al snel de ei-woordgrappen ons om de oren. Alle gesneuvelde eieren mochten gelukkig in de herkansing, waarna wij zondag tot volwaardige ei-bewaarders werden gekroond.
Zondag werd er door de scouts een mooi hike gelopen door de omgeving van Nijmegen en Overasselt. Op maandag steeg de temperatuur al naar grote hoogte, waardoor er meteen een watergevecht ontstond tussen de scouts en (vooral tegen) de leiding. Nadat iedereen was opgedroogd volgde er nog een creatieve middag, georganiseerd door de paashaas. Er volgde creatieve creaties met eieren in alle soorten en maten. Er was natuurlijk ook kampvuur met marshmallows in de avond. Op dinsdag kwam er ’s ochtends een kok langs, waarna alle scouts ijverig aan de slag gingen met alle soorten gerechten wat ook maar te maken was met ei. Hierna zijn we naar het dorp Wijchen geweest, waarbij veel van de snoepvoorraden weer werden bijgevuld.
Toen woensdag de temperatuur steeg naar subtropische hoogtes was het tijd om te zwemmen. In een groot meer in Berendonk werd er enthousiast gezwommen, gefrisbeed en “gevochten” om de opblaas tompouce te overmeesteren. De dag werd afgesloten met traditioneel patat en raketjes! Op donderdagochtend werd er fanatiek gesport tijdens de ei-lympische spelen, en was het ’s middags tijd voor een groot spel waarbij alle patrouilles een dorp moesten bouwen met behulp van subsidie te verdienen en goed inkopen te doen. Waardoor er een hamer, beitel en borstel konden worden verdiend voor het openbreken van een dino ei. Vooral de boomzaadjes waren erg gewild.

Op de een na laatste kampdag liep de Nijmeegse vierdaags vlak langs ons kampterrein en is de leiding met iedereen die dat wilde om half 7 ’s ochtends onze eigen Patrick Lodder en alle andere lopers fanatiek gaan aanmoedigen! Alle oudste scouts lagen nog op bed, nadat ze ’s nachts een dropping hadden gehad. Het was ook tijd voor onze eerste regenbui, want zonder regen is er natuurlijk geen echt kamp! ;). Na een aantal mensen op bezoek gehad te hebben die ons niet konden helpen met het ei, werd besloten het ei op te breken met Sjaakie. We hoorden echter geluid, en er bleek een verdwaalde scout in te zitten van een andere groep. Nadat ze was meegegeven aan de politie en het ei volledig was gesloopt door alle scouts was het tijd voor een heerlijke BBQ met eigen mixsauzen en natuurlijk de bonte avond!
De leiding en de Scouts hebben erg genoten van het kamp en hoopt dat iedereen verder nog een fijne vakantie heeft gehad. Tot over een paar weken!
Groetjes, de Scouts leiding,
Michelle, Devin, Janneke, Michiel, Jasper, Laura, Job, Max en Femke

Ps. Benieuwd naar de foto’s van het kamp? Bekijk ze hier!

Scouts Zomerkamp 2016