Explo kamp in Ommen was meer dan geslaagd!

29 augustus, 2016

In navolging van de Scouts en de Esta’s zijn ook de Explo’s een week op kamp geweest! Op zaterdag 6 augustus vertrokken zij met de auto naar Ommen, om zo’n twee uur later aan te komen op Ada’s Hoeve!

Nadat de tenten waren opgezet, de matjes uitgerold en iedereen in zijn stoeltje om het kampvuur zat (die bijna het hele kamp heeft aangestaan) werden even de plannen doorgesproken voor de rest van de week, met op zondag: De hike! Een leuke wandelroute door de omgeving van ongeveer 20 kilometer zorgde er voor dat de Explo’s zich goed hebben vermaakt (en natuurlijk totaal niet verdwaald raakten…) terwijl de begeleiding ze onderweg af en toe voorzag van iets te eten en te drinken.

Uitgerust en wel konden de Explo’s en de begeleiding de volgende dag hun mouwen opstropen, want er stonden een pijl en boog op ze te wachten! Vol enthousiasme werd er natuurlijk gestreden om wie de beste boogschutter is, wat een hoop leuke missers opleverde maar ook een paar prachtige schoten! Op dinsdag zijn de Explorers het stadje Ommen onveilig gaan maken, terwijl de begeleiding even tot rust kwam met een uitgebreide lunch op een terras.

Die rustige dinsdag werd in de nacht van dinsdag op woensdag echter bruut verstoord… Om 3.00 werden alle kinderen door de begeleiding hun tenten uitgehaald en in drie losse groepjes, zonder smartphone maar wel met een oude telefoon die alleen kon bellen, in diverse richtingen gedropt! Het mocht even duren, maar zo rond negen uur was iedereen weer terug op kampterrein. Vermoeid heeft het merendeel de rest van de dag rondom het kampvuur gehangen en sommige toch nog even hun slaap ingehaald.

Op donderdag was het tijd voor een highrope-parcours (die niet echt ‘high’ was…), krat stapelen en een klimmuur. Desondanks het matige weer die dag (en de rest van de week…) zat de sfeer er goed in en werd er heel wat afgeklommen!

Aangekomen op vrijdag was het alweer de laatste dag… Maar we lieten de hoofden niet hangen en gingen voor een nog sportievere dag dan de donderdag, met een middag boerengolf! ;-) Nadat we een paar ballen uit het water hebben mogen vissen en onze schoenen goed getest hebben of ze waterdicht waren, vertrokken we weer naar het kampterrein. Omdat het de laatste avond was, hebben we maar een paar pizza’s laten bezorgen op het kampterrein om de ochtend er op weer richting Haarlem te vertrekken…

De Explorers en de begeleiding hebben een super gezellige week gehad in Ommen en kijken nu alweer uit naar de eerste opkomst van vrijdag! Benieuwd naar de foto’s van ons kamp? Bekijk ze hierrrrr!

Explo Kamp 2016