Hieperdepiep, hoera! Wij bestaan 90 jaar!

26 mei, 2016

Je kan het nu toch écht niet meer gemist hebben dat wij in 2016 ons 90 jarig feestje mogen vieren en vandaag is dan de dag dat wij als groep écht 90 jaar oud zijn! Het is natuurlijk geweldig dat we al zo lang bestaan en we willen natuurlijk dan ook iedereen bedanken die lid is, lid geweest of op een andere manier samen met ons die 90 jaar heeft volgemaakt!

Behalve dit nieuwsbericht doen we natuurlijk nog veel meer in ons jubileum jaar (ga nou niet zeggen dat je daar nog niks over gehoord hebt…), zoals een reünie (aanmelden!), een vossenjacht en een magazine vol met geweldige verhalen die later dit jaar verschijnt!

Wij hopen dat er nog veel geweldige jaren en toffe momenten gaan komen, die we met jou mogen beleven! Gaan wij nog even verder met taart eten, slingers ophangen en feest vieren… Want 90 jaar wordt je maar één keer! ;-)

Waarom we vandaag echt 90 jaar bestaan? Nou, dat is heel makkelijk te verklaren. Groep 3 was de eerste groep die opgericht werd op 15 augustus 1911. Op 19 februari 1923 werd H. Ratsma geïnstalleerd als lid van groep 3. Echter vanwege zijn geloof mocht er op zondag geen padvinderij worden bedreven, terwijl er juist veel activiteiten op zondag plaatsvonden. Na eerst binnen deze club met een eigen patrouille (de koekoeken) te hebben gedraaid werd er op 26 mei 1926 de Haarlemse CJMV padvinders Vereniging opgericht.
Wij hanteren dus 26 mei 1926 als de officiele oprichtingsdatum van de Vliegende Pijl (toen de Haarlem CJMV Padvinder Vereniging), dus vandaar! 

giphy