Roverkamp 2016, op naar Brexbachtal!

29 augustus, 2016

Op 20 augustus was het aan de Roverscouts de beurt om op kamp te gaan. Met een klein gezelschap van negen man vertrokken we richting het tropische Brexbachtal (in de buurt van Koblenz, Duitsland). Het was een kleine 4 uur rijden voor dat we voor het eerst op ons kampterrein stonden. Voor 2 van onze Rovers duurde het iets langer. Zij waren de uitverkorenen om met de tourbus naar Brexbachtal te komen, een heuse uitdaging!

Het scoutingterrein bevond zich in een dal waardoor het een beetje was uitgesloten van de buitenwereld. Ons terrein grensde aan een riviertje wat zorgde voor de nodige verkoeling, wat gezien het weer geen overbodige luxe was. De douches waren bijna 20 minuten lopen, maar gelukkig waren we voorbereid met twee mountainbikes!

Met ons roverclubje hebben we gedurende het kamp niet stil gezeten. De planning zat vol activiteiten, zowel gepland als spontaan! De eerste dag hadden we een hike. Samen met een beetje regen genoten we van de Duitse natuur, de Eiffel.
De dag er na gingen we met de bus naar Koblenz, even cultuursnuiven. Op dinsdag stond een grensverleggend highropes-parcour op ons te wachten. Met de gekste obstakels en hindernissen hadden een aantal van ons daarna nogal wat last van spierpijn…

Het werd inmiddels steeds warmer in het tropische Brexbachta en de temperatuur lag al snel rond de 35 gradeb. Maar ook daar hadden we rekening mee gehouden in onze planning, want op woensdag gingen we lekker zwemmen in een openluchtzwembad! De laatste volledige kamp dag, donderdag, was het nog even spannend wat we zouden gaan doen. Na enig overleg en een tourist infopunt later zijn we uitgekomen bij een heus 4D midgetgolf baan (met airco!) We kregen allemaal een 3D brilletje op en daar gingen we dan. Lachen gieren brullen! We sloten het kamp af met een onderhande onomstreden bonte avond. Iedereen stak de handjes uit de mouwen om er een mooie avond van te maken en dat heeft geresulteerd in een enorm gezellige avond met leuke acts!

Al met al kijken ook de Rovers terug op een enorm geslaagd kamp, iets wat we van te voren misschien wel niet hadden verwacht! Tijdens het kamp zijn er al grote plannen ontstaan voor volgend jaar.

Wij hebben weer zin in het nieuwe seizoen en het volgende kamp!