Een terugblik op ons mooie jubileumjaar!

25 december, 2016

Zo aan het eind van het jaar is het tijd om terug te kijken op 2016… en wat een mooi Scoutingjaar hebben we gehad!
Natuurlijk stond het 90 jarig jubileum van onze groep centraal. Als oudste groep van Haarlem zijn we er super trots op dat we na al die jaren nog steeds met zoveel leden genieten van alles dat bij Scouting hoort.
De Boerenkoolloop was de aftrap van het jubileumjaar. Terwijl we rustig stonden te vertellen over alles wat er te verwachten was werden we bruut verstoord door een stelletje gekken… niet van 90 jaar geleden maar uit de jaren 90! We hadden onze handen er vol aan om dat weer allemaal recht te zetten.

Daarna kwam het Pinksterweekend; met zijn allen werkten we alle opdrachten van de “crazy 90” lijst weg. Polonaise lopen met 90 mensen, taart bakken voor 90 mensen op vuur, pionieren, raadsels oplossen en nog veel meer. Nadat we daarin geslaagd waren stond niets ons meer in de weg om te gaan feesten!
Met de kinderen vierden we het jubileum met een familiedag op het Naaldenveld. We gingen op zoek naar vossen; allemaal themafiguren die in al die kampen van de afgelopen 90 jaar voorkwamen. En geloof ons; daar zaten rare vogels tussen. Een heerlijke maaltijd bij het kampvuur was een prachtige afsluiter.

Met de Stam, leiding en oud-leden hadden we een reünie. Ongeveer 150 (oud-)leden bezochten de reünie en zagen de opkomsten van nu en in het VP-museum veel spullen en foto’s van vroeger. Verhalen van hoe het was en hoe het nu gaat waren ook gebundeld in het VP-magazine; een heus collectors-item!

Daarnaast zijn alle speltakken op zomerkamp geweest en was dat allemaal vet, gaaf, cool, fantastisch maar vooral om nooit meer te vergeten! Tijdens het zomerkamp zijn de Esta’s dit jaar naar de jungle gereisd en heten ze nu Welpen. Hierdoor hebben ze weer heel veel nieuwe avonturen voor de boeg!
Ondertussen haalden 3 van onze leiding hun leiding-kwalificatie en zijn er weer 7 nieuwe leiding begonnen aan hun ontwikkeltraject.

Ook is er een nieuwe sponsoractie opgezet en een oude actie is een nieuw leven ingeblazen. U kunt ons dus nu op verschillende manieren helpen zonder dat het u moeite of geld kost door:
– frituurvet in te leveren
– door uw online-bestellingen via SponsorKliks (lees hier meer!) te doen
– door bij de Vomar uw voordeelkaart aan de VP te koppelen (lees hier meer!)
– door vriend van de VP te worden (en ook daar over kan je hier meer lezen!)

Tja, en als al dat mooie dan is geweest; wat gaan we dan volgend jaar nog doen?
Nou… gewoon verder met wat we altijd al doen, maar dan gewoon nog leuker! Spelen, speuren, vriendschappen sluiten, op kamp en ga nog maar even door. Kortom: Scouting en waar wij als groep voor staan!!

Wij kijken met heel veel plezier uit naar het nieuwe jaar en hopen iedereen, leden, familie en Vrienden van de VP tijdens de Boerenkoolloop weer te zien.
Voor nu hele fijne feestdagen, een prachtig 2017 en we zien jullie op 7 januari!

Groepsfoto terugblik nieuwsbericht