Een drukke Scouting-zomer voor de boeg: We hebben er zin in!

25 juni, 2019

Nog maar een paar opkomsten te gaan en dan zit het seizoen er alweer op. Maar na een laatste opkomst zijn de speltakken uiteraard nog niet klaar! We hebben een drukke, maar vooral leuke, zomer voor de boeg, met twee zomerkampen en de Haarlem Jamborette. We leggen je graag even uit hoe het er de komende weken en gedurende de zomer uit komt te zien.

Bevers

Op zaterdag 6 juli is de laatste opkomst van de Bevers. Na een geweldig eerste seizoen, met meer Bevertjes dan we van tevoren hadden verwacht, gaan zij van 13 juli tot en met 15 juli op kamp in ons eigen clubhuis. Geen verre reis binnen Nederland dus, maar gezellig vertrouwd op ons eigen plekkie!

Welpen

Bij de Welpen zal er op zaterdag 6 juli worden afgesloten met ‘Wij wensen elkaar een fijne twee weken’. Twee weken? Ja zeker! Na een weekendje tot rust komen vertrekken zij op 13 juli richting Zeewolde, voor wat beloofd een onwijs leuk zomerkamp te worden. Na zeven nachtjes slapen in dit leuke clubhuis, keren zij weer terug naar Haarlem op zaterdag 20 juli.

Scouts & Explorers

Het is een evenement waar veel VP’ers vaak jaren naar uitkijken: de Haarlem Jamborette. Dit internationale Scouting evenement in Spaarnwoude vindt slechts eens in de vier jaar plaats en is een garantie voor tien geweldige dagen, met mede-Scouts van over de hele wereld. Van 27 juli tot en met 7 augustus zijn er meer dan 4.000 scouts te vinden in dit prachtige gebied. Binnenkort komen we via onze website meer informatie over de Open Dag van dit evenement. Tip: hou vast 4 augustus vrij in je agenda.

(En kijk niet raar op als je naast de leiding, Scouts en Explo’s nog meer leden van onze groep tegenkomt op de Jamborette. Veel van ons zijn daar te vinden als vrijwilliger!)

De VP op de Haarlem Jamborette (2015)