Terugblik op een geweldige Haarlem Jamborette!

29 augustus, 2019

Het is ondertussen een aantal weken geleden, maar van 27 juli tot en met 7 augustus waren we met 25 Scouts en Explo’s in Spaarnwoude te vinden voor de Haarlem Jamborette. Tijdens dit twaalf dagen durende kamp hebben we een volgepakt programma afgewerkt. We begonnen met het opbouwen van het kampterrein op het enigste stukje schaduw van de het hele terrein. We stonden met de groep op subkamp Oranje (“Orange Aviation Field”) waar onze tijdreiziger, Orange Goose, langzaam de harten van onze Scouts won.

De volgende dagen hadden wij verschillende activiteitenprogramma’s. De activiteiten liepen uiteen van sport met gekke balspellen en opblaaskussens tot de verschillende attracties van Walibi verkennen. Ook werd er 10 kilometer gelopen in Leiden, waren er diverse routes rondom het terrein en een aantal dappere Scouts liepen de Punisher hike van in totaal 42,5 km! Een ander uitje was het militaire museum in Soest met een indrukwekkende collectie, maar er was ook ruimte voor creativiteit bij Arts, Crafts en Technology waarbij verschillende kunst en techniekwerken werden geproduceerd. De spanning werd opgezocht bij de trailactiviteiten, van klimactiviteiten tot racekarren bouwen. Tot slot werd er ook nog gezeild, gezwommen, gepillowfight, gesuppt en vlotten gebouwd bij aqua.

Naast de vaste activiteiten hebben veel Scouts en Explo’s  vrienden voor het leven gemaakt, dingen gegeten en kennis gemaakt met culturen van over de hele wereld. Twee landen waren bijzonder populair op kamp, namelijk de Britten en Canadezen die toevallig onze buren waren. Daarbij waren de scouts en explo’s vaak te vinden op de jamboboulevard om een dansje te wagen tijdens een van de Mokkie feestjes, frietjes te eten of leuke souvenirtjes te kopen in de shop. Ook de kampvuuravond op het subkamp was een groot succes, waarbij de traditie van de sokpoppenact op Queen’s Bohemian Rhapsody op spectaculaire manier werd voorgezet!

Al met al kijkt de leiding met veel plezier terug op een fantastische Jamborette! Dat dit een mooi voorbode mag zijn voor het komend seizoen, waarbij er weer veel leuke opkomsten op de planning staan.

(Klik op de foto’s voor een grotere versie)