Leiding krijgt kwalificaties uitgereikt tijdens Pinksterweekend

14 juni, 2019

Binnen onze scoutinggroep zijn we naast de opkomsten constant bezig om onszelf te verbeteren. Een van de belangrijkste dingen waar we ons oprichten is de ontwikkeling van onze leiding. Zonder deze groep vrijwilligers is er namelijk geen opkomst op zaterdag (of vrijdag) en wat is scouting dan nog?

Tijdens het afgelopen Pinksterweekend zijn er zeven leiding die een nieuwe kwalificatie uitgereikt hebben gekregen! Dit gaat dan om de kampkwalificatie, waarin je een weekend lang samen met leiding van andere groepen, tips en trucs uitwisselt over zomerkampen. Wanneer je begint als leiding start je direct met de reguliere leidingkwalificatie en ook die hebben we weer uit mogen reiken.

Via de Scouting Academy hebben zij zich ontwikkeld tot deskundige leiding. Tijdens het ontwikkeltraject werd er gekeken naar vaardigheden die de leiding al had en welke verder ontwikkeld kon worden. Door te leren, opdrachten te doen en mee te kijken bij andere groepen voldoen ze nu allemaal aan de eisen die door Scouting Nederland worden gesteld aan leiding zijn.

We zijn onwijs trots op alle leiding die zich week in, week uit inzetten voor onze groep. Zonder jullie geen opkomst, dus deze kwalificaties zijn meer dan verdiend!

v.l.n.r. Louie, Kaa, Govert, Sona, Bram, Marala, Sanne