Een film regisseren tijdens Welpenkamp liep net even anders…

28 augustus, 2019

Dertien Welpen en acht leiding stond deze zomer klaar om de welbekende Gore Verbinski, de regisseur van Pirates of the Caribbean, te helpen bij het produceren van zijn nieuwe film. Volledig in gepaste kleding ontmoetten we de man en duiken we meteen in de eeuwenoude legende die zich afspeelt in Zeewolde. Om de productie van deze prachtfilm af te trappen werden we ook nog eens uitgenodigd voor de crewparty die avond, wat een feest! De stemming zat er goed in en iedereen keek uit naar een fantastisch zomerkamp.

Ondanks onze positieve inzet, blijken er toch dingen te zijn die niet helemaal kloppen rondom het script. De piraten conferentie die we wilden bijwonen blijkt ineens op een andere datum te zijn, we vinden een verloren scheepskist vol met voorwerpen die verwant zijn aan de legende, en we zien meerdere keren een vreemd figuur langs lopen. Zo begint het er stukje bij beetje toch steeds meer op te lijken dat deze legende niet slechts een oud verhaal is, maar de waarheid!

En zo bevonden we ons plots middenin een groep Spaanse piraten die wraak wilden nemen op Nederland. Door ons voor te doen als een onderdeel van deze piraten, mogen we bij de conferentie zijn. We dachten de Spanjaarden op deze manier tegen te kunnen houden, maar in plaats daarvan draait het roer om en zijn we aanwezigen bij de uitspraak van een gevaarlijke vloek over heel Nederland. Dat was niet de bedoeling!

’s Nachts doen de oudste scouts het nodige voorbereidingswerk om de vloek om te keren. Hoe, dat wisten we nog niet. We wisten alleen dat we de hulp van Piet Hein nodig, een piraat uit de tijd waarin de legende zich afspeelt. Nadat we de geest van Piet Hein weten te laten verschijnen, verteld hij ons hoe we dit probleem moeten oplossen. Er moet een spreuk achterstevoren opgenoemd worden door de gene die de vloek hebben uitgesproken, en deze spreuk is in het bezit van een verre achternicht van Admiraal Hein.

De volgende dag zoeken we gauw het meisje op dat het achternichtje van Piet Hein blijkt te zijn. Daarna vragen we snel samen aan de piraten om de spreuk uit te spreken. In ruil hiervoor willen zij een deel van de Zilvervloot en dat het meisje dat de familie van Piet Hein bleek te zijn met hen mee ging. Zij gaat akkoord, omdat ze graag op zoek gaat naar de rest van haar familie. Zo komt alles toch nog net op tijd goed.

Dit grootste avontuur sloten we af met een avond vol liedjes, dansjes en toneelstukjes op de bonte avond. Op naar een mooi seizoen met net zo veel spanning, sensatie en plezier!

(Klik op de foto’s voor een grotere versie)