Bevers op zoek naar Noa tijdens zomerkamp!

22 juli, 2019

Voor het eerst ging onze nieuwe speltak, de Bevers, op kamp in ons eigen vertrouwde clubhuis. Op zaterdag begonnen we met het opzetten van de tent binnen en het klaarmaken van de slaapplek.
Na ook wat gegeten te hebben kwam Stuiter langs met het nieuws dat Noa al een week weg is! Natuurlijk helpen wij hem zoeken. Hij heeft al een theekopje met Noa’s naam er op gevonden. Na dat we Stuiter hebben opgevrolijkt met wat spellen, vinden we opeens een stekkerdoos van Stanley Stekker. Stanley komt naar ons toe en weet ook niet waar Noa is. Er kan van alles gebeurt zijn, dus moeten we onszelf beschermen. Tijd om onze eigen katapulten te maken!
In de avond genieten we bij het kampvuur van marshmellows en rollen de Bevers voldaan hun tenten in, die in het clubhuis al waren opgezet.

Op zondag ochtend komt professor Plof naar ons clubhuis. Hij weet waar Noa naar toe is gegaan! Maar om die informatie te krijgen moeten we ingrediënten voor Plof’s experiment verzamelen. Dan vertelt hij dat Noa voor het laatst bij de natuurspeeltuin bij de Veerplas is geweest… Laten we daar gaan kijken!
Het is een heerlijke speeltuin, waar je hutten kan bouwen, kan koken met modder of een potje minigolf kan spelen.
Plotseling vinden we een briefje wat uit het dagboek van Noa is gevallen. Ze schrijft dat ze in de speeltuin is geweest, maar weer naar huis is gegaan op speciale thee te proberen.
Teruggekomen op het clubhuis eten we patat en vallen, na het kijken van een film, weer in een diepe slaap…

Op maandag is Noa nog steeds niet gevonden. Als we buiten spelen komen Stuiter en Rebbel op bezoek. We horen een raar geluid uit de schuur komen, het lijkt wel of daar iemand ligt te snurken. Rebbel verteld dat de schuur van haar man Bas Bos is en hij de sleutel heeft. We volgen een spoor van houtblokken en komen zo bij Bas Bos die hout aan het haken is. Samen met hem maken we de schuur open en ja hoor, daar ligt Noa! Ze is in slaap gevallen nadat ze vorige week thee had gedronken met verkeerde kruiden. Bas had de schuur op slot gedaan en niets gemerkt. Iedereen is onwijs blij dat Noa weer terecht is! De Bevers maken nog een doek met hun naam en tekeningen er op, om als herinnering in het clubhuis te hangen. We kunnen terugkijken op een geweldig eerste Bever kamp!