Informatie over het Corona-virus

12 maart, 2020

Update: woensdag 18 maart

Het zijn rare tijden waar we ons op dit moment in bevinden. Waar we jullie vorige week de e-mail stuurden met informatie dat er tot en met einde maart geen opkomsten en ander evenementen zullen zijn, willen we jullie via deze weg opnieuw informatie bieden.

Zoals alle andere bedrijven, scoutinggroepen en sportclubs doen volgen wij de richtlijnen van het kabinet en RIVM op. Dit betekent helaas dan ook dat het opschorten van alle Scouting-activiteiten verlengd is tot en met 6 april. Mochten er iets veranderen, dan vernemen jullie dat uiteraard.

We hopen natuurlijk jullie allemaal snel weer te verwelkomen op ons clubhuis. Tot die tijd: blijf waar mogelijk binnen en help elkaar, zoals een Scout dat zou moeten doen, waar nodig. Doe boodschappen voor degene die de deur niet uit kan of durft, bel je grootouders of laat de hond van iemand uit. Zoals jullie ooit beloofden bij het installeren: ‘Jullie kunnen me op rekenen’!

Blijf veilig.

Originele bericht: donderdag 12 maart

Vandaag heeft Scouting Nederland haar advies aangescherpt wat betreft de opkomsten van onze en andere Scoutinggroepen in relatie tot het coronavirus. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen om de opkomsten en kampen tot en met 31 maart niet door te laten gaan. In het Scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats.

Met dit besluit sluit Scouting Nederland aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Hiermee neemt Scouting Nederland zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid als vereniging.

De Vliegende Pijl volgt het advies van Scouting Nederland. Dat betekent dat de opkomsten de komende weken, in ieder geval tot en met 31 maart 2020, NIET doorgaan.

Mocht u vragen hebben over Scouting en het coronavirus kunt u op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden: https://www.scouting.nl/nieuws/1856-vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19.

We hopen op jullie begrip en wensen elkaar een fijne week wel thuis, voor de buis…