We mogen weer: de fysieke opkomsten zijn terug

5 februari, 2021

Afgelopen dinsdag is de lockdown opnieuw verlengd, iets dat veel van ons allemaal vraagt, gelukkig mogen Scoutinggroepen weer opstarten. We willen graag met jullie een blik werpen op de nieuwe maatregelen vanuit onze groep en Scouting Nederland.

Fysieke opkomsten weer mogelijk

Mede naar aanleiding van het heropenen van de basisscholen en het feit dat buiten sport en spel al enige tijd mogelijk is voor kinderen, mag nu ook het jeugdwerk weer bij elkaar komen. Scouting Nederland heeft hierop richtlijnen geschreven dat het mogelijk moet maken om de speltakken tot en met 17 jaar op een veilige manier weer fysieke opkomsten te kunnen organiseren.

We zijn als groep blij verrast dat we iedereen snel weer, binnen de huidige richtlijnen, kunnen verwelkom op het clubhuis en het terrein dat er om heen ligt. Wel brengt dit opnieuw enige praktische aanpassingen met zich mee, waar we jullie graag over informeren:

  • We willen jullie vragen om kinderen zoveel mogelijk zelfstandig naar Scouting te laten komen wanneer mogelijk;
  • Bij het brengen en halen van de kinderen dragen ouders een mondkapje, houden zij 1,5 meter afstand van elkaar en zijn zo kort mogelijk aanwezig op het terrein. Kom dus niet eerder om even te kijken en probeer waar mogelijk in de auto of bij de fiets te blijven;
  • We willen jullie vragen bij klachten van een lid of huisgenoot thuis te blijven;
  • We gaan ons best doen om zoveel mogelijk buiten de opkomsten plaats te laten vinden. Zorg er dus voor dat iedereen goed gekleed is op het weer dat komen gaat!

Aangepaste tijden voor opkomsten

Om er voor te zorgen dat de kinderen, leiding en ouders van de verschillende speltakken zo min mogelijk met elkaar in contact komen, hebben we voor alle speltakken op de zaterdag aangepaste opkomsttijden. De Bevers en Welpen hervatten de fysieke opkomsten op zaterdag 13 februari, de Scouts starten al op 6 februari. De tijden zijn als volgt:

  • Bevers: 10:45 uur tot 12:45 uur
  • Welpen: 13:00 uur tot 15:15 uur
  • Scouts: 15:30 uur tot 17:45 uur

Voor de Explorers zal er bij hun eerste digitale opkomst worden overlegd wat de mogelijkheden zijn, samen met de kinderen. Dit heeft onder andere te maken met de avondklok die nog van kracht is.

We willen graag de waardering uitspreken over hoe flexibel onze leden en ouders/verzorgers hiermee om gaan, de initiatieven die ontstaan en de leiding die met alle beperkingen de inspanningen levert om bijna elke week weer iets moois neer te zetten. En dat niet voor de eerste keer dit seizoen!