Lucky Luke ving de Daltons tijdens een waanzinnig Pinksteren!

20 juni, 2022

Vrijdagmiddag 3 juni is het druk in de leidingapp. Of iedereen even wilt doorgeven wat voor snack hij of zij bij de patat wil. Iets later staan we met een heel team tenten op te zetten, waarvan er een paar veel te lang niet uit het magazijn zijn geweest. Daarna dus even snel die patat eten, terwijl we in de briefing doornemen wat het programma voor het weekend is, de laatste taken verdelen, bespreken waar al het materiaal ligt, en het belangrijkste: wie van de leiding snurkt, zodat je daar rekening mee kunt houden bij het neerleggen van je matje. Iets later komen de scouts en explo’s aan, met een dosis energie en enthousiasme die beloven dat het een leuk weekend gaat worden. Tenten opzetten, een vlaggenmast pionieren, hout sprokkelen voor het kampvuur en daarna het klassieke avondspel Dodelijke Straal achterop het Naaldenveld.

De volgende ochtend komen ook de bevers en de welpen aan, en kunnen we echt openen. Natuurlijk komen er precies om die tijd een paar rare figuren aan, die om onze hulp vragen. Ze hebben een plaksnor zoals alleen VP-themafiguren die hebben, en een ouderwets gevangenispak, verstopt onder een net colbertje, maar ze zijn duidelijk herkenbaar als twee van de Daltons. Inderdaad zijn ze op zoek naar Lucky Luke, die de weg kan wijzen naar hun andere broers en een diamant waarvan niet duidelijk wordt wie die nou van wie heeft gestolen. De leiding vertrouwt het een beetje, de kinderen natuurlijk helemaal niet, dus wat moeten we nou doen? Uiteindelijk besluiten we te doen alsof we meedoen, waarop we terechtkomen in een postenspel, en daarmee een kaart verdienen waarop staat waar Lucky Luke is te vinden. Inderdaad vinden we Lucky Luke in de grote kampvuurkuil, maar precies dan slaan de Daltons toe en stelen de diamant. Elke speltak gaat een eigen programma draaien terwijl we nadenken hoe we dit nu weer op kunnen lossen. ’s Avonds eten we met de hele groep samen (de kookstaf had goed hun best gedaan!) en zitten gezellig een tijd bij het kampvuur. De scouts doen nog een avondspel, en de explo’s worden gedropt, waarna ze pas die in de nacht terug zijn op het kampterrein.

De volgende ochtend is het al vroeg luidruchtig (en gezellig). Na het ontbijt komen we Lucky Luke tegen die de andere twee Dalton broers heeft gevangen, en gaan naar de zandvlakte. Daar zijn alle Daltons samen en we doen een spel Hollandse Leeuwen, waarbij de inzet de gevangen Daltons en de gestolen diamant zijn. Uiteindelijk rennen de Daltons hard weg, maar gelukkig kon Lucky Luke ze vangen met zijn lasso, waarna we een groepsfoto maken en op gaan ruimen. Een fantastisch weekend, zoals altijd, of het nou je eerste keer kamperen was of dat je al jaren bij de VP bent. Kortom, Pinksterweekend was weer een groot succes! Bedankt iedereen voor de gezelligheid!