FAQ

Hoe kan ik lid worden van de Vliegende Pijl?

Iedereen mag 3 keer meedraaien bij een opkomst op vrijdag of zaterdag (afhankelijk van de leeftijd). Na drie keer proefdraaien wordt er door de speltakleiding of contactpersoon van de stam een inschrijfformulier uitgereikt of gemaild. Soms kan het voorkomen dat er een wachtlijst is, dit wordt dan met u besproken.

Ook kan je inschrijven als Vriend van de VP (donateurschap) kan hier.

Hoe kan ik me uitschrijven als lid van de Vliegende Pijl?

Uitschrijven kan middels een mail naar ledenbeheer@vliegendepijl.nl. Houdt er rekening mee dat dit elk jaar voor 1 september dient te geschiedden. Schrijft u zich uit na die datum zijn wij genoodzaakt de contributie van dat jaar toch te innen omdat wij dan bijvoorbeeld al de contributie aan Scouting Nederland hebben moeten betalen en reserveringen hebben gedaan t.b.v. het onderhoud van het clubhuis.

Welke vormen van lidmaatschap zijn er en wat kosten deze?

Jeugdlid

€ 127,50

De contributie voor een Jeugdlid is voor het Scouting jaar van September tot Augustus en is de contributie voor alle wekelijks opkomsten. Voor bepaalde bijzondere evenementen is er wel extra betaling nodig bijvoorbeeld Zomerkamp.

Vriend van de VP

€ 25,00

Wil je wel de Vliegende Pijl steunen maar wil je niet deelnemen aan de reguliere opkomsten, dan kun je je inschrijven als Vriend van de VP. Als Vriend van de VP ben je donateur, maar geen lid van Scouting Nederland. Deelname aan regionale en landelijke activiteiten is dan niet mogelijk!

Klik hier voor meer informatie.

 

Wanneer dien ik mijn contributie te betalen en voor welke periode is dat dan?

Het contributiejaar loopt van september tot augustus. Eind september krijgt u een brief met daarin de gegevens hierover.

Waar wordt de contributie aan besteed?

De contributie is voor alle wekelijkse opkomsten, een aantal regionale activiteiten en één weekend per jaar. Voor bijzondere evenementen, zoals bijvoorbeeld het pinkster- en zomerkamp wordt een extra bijdrage gevraagd. Per jaar wordt een vast bedrag afgedragen aan Scouting Nederland. Zij ontwikkelen hiervan spel-ideeën, ondersteuning voor de groepen en leiding en landelijke activiteiten zoals bijvoorbeeld de HIT.

Naast de opkomsten en de bijdrage aan Scouting Nederland wordt de contributie ook besteed aan onderhoud van het clubhuis en aanschaf van materialen zoals bijvoorbeeld spelmateriaal, tenten ed. De contributie proberen wij zo laag mogelijk te houden door ook te zoeken naar ander inkomsten. Zo verhuren we bijvoorbeeld het clubhuis door de weeks aan een toneel- en zangvereniging.

Wat zijn de bijbehorende kosten voor een uniform?

Een uniform bestaat uit een uniformblouse, (spijker)broek, das en insignes. U kunt deze nieuw kopen of zoeken naar een tweedehands blouse. Blouses, dassen en insignes zijn te koop bij de Scoutshop. Zie deze webpagina voor een adres en (beperkte!) openingstijden of bestel bij de Scoutshop online. Tweedehands uniformen zijn soms te koop binnen de groep (bijv. als iemand naar een volgende speltak overvliegt) of op sites als marktplaats. Let hierbij goed op de maat van de blouse.

De Vliegende Pijl heeft ook een eigen groeps T-shirt. Een VP-shirt is voor 10 euro te koop bij de speltakleiding. Graag gepast geld meenemen! Bij warm weer telt voor onze eigen opkomsten en kampen een VP-shirt als volwaardige vervanging van het uniform.

Waar kan ik mijn adreswijziging doorgeven?

Dit kun je zelf aanpassen via SOL. Het is handig om een account te hebben, omdat inschrijven voor landelijke activiteiten (denk aan de HIT!) ook via dit systeem verloopt. Gelieve dit ook te communiceren met de leiding van de huidige speltak.

Mijn kind staat op de wachtlijst, hoe lang duurt het voordat er plek is?

Dit is per speltak wisselend. De leiding van de betreffende speltak kan u meer informatie geven.

Wat kan ik doen met mijn Scouting Nederland lidmaatschap?

Via scouting.nl heb je toegang tot het uitprinten van je lidmatschap kaart en ook o.a. de lijst van Scouting kampeer terreinen waar alleen jij met je Scouting lidmatschap je familie mee kamperen mag nemen. Via SOL kun je je persoonlijke ScoutCard printen. Ook vind je hier onder andere een lijst van Scouting kampeerterreinen waar alleen jij met je Scoutinglidmaatschap (en soms ook met je familie) mag kamperen.

Bij sommige winkels in Haarlem (bijvoorbeeld Soellaart) kun je op vertoon van je lidmaatschapskaart 10% korting krijgen op de aankoop van je Scoutingspullen.

Staat uw vraag hier niet tussen?

Neemt u dan alsjeblieft contact op via deze pagina.