Wat zijn Welpen?

Leeftijd: jongens en meisjes 7 t/m 11 jaar
Opkomst: zaterdagmiddag 14.00-16.30
Contact: welpen@vliegendepijl.nl

Bij de Welpen draaien jongens en meisjes van de leeftijd 7 tot en met 11 jaar. De Welpen groep is opgedeeld in vier groepjes die we nesten noemen, vaak bestaan de nesten uit 7 jongens en meisjes. Het leidingteam bestaat uit ongeveer 7 mensen.

Onze opkomst begint altijd met een spel waarbij de kinderen even hun energie kwijt kunnen, waarna we aan ons programma beginnen. Iedere week staat er een leuke opkomst op het programma waarbij de Welpen zichzelf en hun omgeving al spelenderwijs kunnen ontdekken. Zo is er onder andere ruimte voor bewegingsspellen, creativiteit, Scouting technieken en is er op onze groep veel aandacht voor de sociale interactie. Door de grote variëteit in programma is er voor elk kind een uitdaging en ontspanning te vinden in onze groep.

Een belangrijk onderdeel van het programma van de Welpen bestaat ook uit thema verhalen, zo hebben we gereisd door de ruimte, een prinses gered uit de handen van rovers en nog veel meer! De Welpen worden door de leiding meegenomen op verschillende avonturen waarin de kinderen vaak een oplossende rol in het verhaal spelen.

Normaal zijn onze opkomsten op zaterdagmiddag, maar een paar keer per jaar maken we hier een uitzondering op. Dan blijven we een nachtje op het clubhuis slapen, of op een kampterrein in de buurt! Dit betekent vaak een weekend vol gezelligheid, leuke spellen en spannende verhalen!
Het seizoen sluiten we traditioneel af met zomerkamp, wat betekent dat we een week lang in een ander clubhuis verblijven en spannende avonturen beleven, waarbij we soms zelf bezoek krijgen van ruimtewezens, piraten en andere spannende figuren…

De Welpen wet

Ken jij de wet al uit je hoofd? Nee? Lees hem dan snel goed door!

Een Welp speelt samen met andere Welpen in de Jungle
Een Welp is eerlijk, vriendelijk houdt vol en zorgt goed voor de natuur