Esta´s halen insigne!

9 december, 2011

Het najaar is voor de esta´s vaak een periode om serieus aan de slag te gaan. Dit jaar hebben we 4 weken gewerkt aan het thema journalistiek, en daarmee allemaal een stoere insigne verdiend. Veel esta´s hebben de insigne trots al op hun blouse laten naaien! Om veel over journalisten te leren, hebben we ons vier weken op rij verdiept in de verschillende taken die journalisten kunnen hebben.

We hebben de eerste week voor de redactie van de krant gewerkt. Net nadat we hadden besproken hoe je verslag doet van een ongeluk, hoorden we een harde dreun en was er zogenaamd een vliegtuig neergestort bij onze kampvuurkuil. De week daarna hebben we via de radio interviews gehouden met Johan Cruijff, Lady Gaga en Prins Willem-Alexander, die alledrie zomaar op het schoolplein rondliepen.

Natuurlijk hebben we ook een televisiejournaal gemaakt, over marsmannetjes en het verhaal van Mauro. Om het verhaal af te ronden hadden we een weekend, waarbij we het raadsel van de pakjes voor Peter R de Vries hebben opgelost. Tijdens het weekend hebben we voor het eerst echt vuur gemaakt met de esta´s in onze mooie nieuwe kuil.
Verder hebben we een opkomst besteed aan wat we later willen worden als we groot zijn (scoutsleiding) en bezoek gehad van Sinterklaas! Aanstaande opkomst breiden we onze groep uit met 2 nieuwe esta´s en gaan we op drakenjacht. Alles gaat dus goed met de esta´s. Op 24 december vieren we kerst (´s ochtends) en 14 januari is de jaarlijkse boerenkoolloop. Kijk ook even naar de brieven daarover en schrijf je in!

Het antwoord op het raadsel is: Apenkots

Voor wie nog twijfelde om zich op te geven: Slagerij Van ´t Hoff uit de Cronjéstraat heeft beloofd ook dit jaar weer de worsten voor de boerenkoolloop te sponsoren. Krijg je nu trek, kijk dan eens op www.hoff.nl