Scouts

Leeftijd: jongens en meiden 11 t/m 14 jaar
Opkomst: zaterdagmiddag 14:00 tot 16:30 uur

Bij de Scouts draaien jongens en meisjes van de leeftijd 11 tot 14 jaar. De Scouts groep is opgedeeld in patrouilles bestaande uit jongens en meisje. Het leiding team bestaat ongeveer uit 5 mensen.

Iedere week staat er een leuke opkomst op het programma waarbij Scouts zichzelf, elkaar en hun omgeving ontdekken. Grenzen ontdekken en verleggen is een belangrijk thema bij de Scouts. Bij de Scouts is er aandacht voor scoutingtechnieken. In het begin leren de Scouts de basistechnieken en later komt er meer ruimte voor stoerdere, maar ook lastigere activiteiten. Zo pioneren de Scouts een eigen keuken of maak je met de hele groep een groot(hoog) plateau om op de slapen. Ook gaan de Scouts er regelmatig op uit om stukken te wandelen, met behulp van verschillende routetechnieken. De Scouts maken hierbij gebruik van een kompas, kaarten en diverse routebeschrijvingen zoals de bolletje-pijltje route.

Naast de Scoutingtechnieken is er bij de Scouts ook veel aandacht voor verschillende spellen omtrent samenwerken, sporten, sociale contacten, ontspanning en uitdaging. Zo spelen de Scouts bijvoorbeeld grote smokkelspellen waarbij ze rekening moeten houden met allerlei uitdagende spel onderdelen of wordt er een programma aangeboden rondom de sociale interactie met elkaar.

Een aantal keer peer jaar verblijven we een heel weekend op het clubhuis (of op een andere locatie). Dan ga je, met een hulp van de leiding, je eigen eten koken, slapen in een tent en een lange maar leuke route wandelen. Natuurlijk maken we ook vuur en doen we nog veel andere leuke en uitdagende activiteiten!

Aan het einde van het seizoen gaan de Scouts een week lang op zomerkamp naar een scoutingterrein in Nederland en slapen daar in tenten. Op kamp is er een gevarieerd programma waar sportieve activiteiten, creatieve activiteiten, grote spellen, scoutingtechnieken en thema elkaar afwisselen.

Programma

Datum Programma Bijzonderheden Extra informatie
16 mei Clubhuis
23 mei Online opkomst
30 mei Clubhuis
6 juni Online opkomst
13 juni Clubhuis
20 juni Online opkomst
27 juni Geen opkomst