Scouts

Leeftijd: jongens en meiden 11 t/m 14 jaar
Opkomst: zaterdagmiddag 14:00 tot 16:30 uur

Iedere week staat er een leuke opkomst op het programma waarbij Scouts zichzelf, elkaar en hun omgeving ontdekken. Grenzen ontdekken en verleggen is een belangrijk thema bij de Scouts. Bij de Scouts is er aandacht voor scoutingtechnieken. In het begin leren de Scouts de basistechnieken en later komt er meer ruimte voor stoerdere, maar ook lastigere activiteiten. Zo pioneren de Scouts een eigen keuken of maak je met de hele groep een groot(hoog) plateau om op de slapen. Ook gaan de Scouts er regelmatig op uit om stukken te wandelen, met behulp van verschillende routetechnieken. De Scouts maken hierbij gebruik van een kompas, kaarten en diverse routebeschrijvingen zoals de bolletje-pijltje route.

Naast de Scoutingtechnieken is er bij de Scouts ook veel aandacht voor verschillende spellen omtrent samenwerken, sporten, sociale contacten, ontspanning en uitdaging. Zo spelen de Scouts bijvoorbeeld grote smokkelspellen waarbij ze rekening moeten houden met allerlei uitdagende spel onderdelen of wordt er een programma aangeboden rondom de sociale interactie met elkaar.

Aan het einde van het seizoen gaan de Scouts een week lang op zomerkamp naar een scoutingterrein in Nederland en slapen daar in tenten. Op kamp is er een gevarieerd programma waar sportieve activiteiten, creatieve activiteiten, grote spellen, scoutingtechnieken en thema elkaar afwisselen.

Programma

Datum Programma Bijzonderheden Extra informatie
1 oktober Bedankt en tot ziens!
8 oktober Normaal doe je dit in een brievenbus
15 oktober PIG
22 oktober Geen opkomsten Herfstvakantie
29 oktober Boe! Schrik!
5 november SPLASH! Regio evenement Meer informatie volgt
12 november Houtje, touwtje
19 november Klein, zacht en knuffelig
26 november Winterweekend  Meer informatie volgt
3 december Hoor wie klopt daar…  Meer informatie volgt
10 december Roll the dice!
17 december Trek je wandelschoenen maar aan
24 december Jingle bells, jingle bells…  Meer informatie volgt
31 december Geen opkomst Kerstvakantie
7 januari Geen opkomst Kerstvakantie
14 januari Boerenkoolloop Groepsopkomst Meer informatie volgt