Stam

Paradiso Stam

Leeftijd: vrienden vanaf 21 jaar
Opkomst: vrijdagavond vanaf 22:00 uur tot in de late uurtjes en elke eerste zaterdag van de maand!

Na de Roverscouts hoef je als VP-er niet in een zwart gat te vallen. Elke vrijdagavond en elke eerste zaterdag van de maand komt er vanaf +/- 22:00 een gezellige groep van 10 tot 30 stamleden van 18 tot 29 jaar bij elkaar om gezellig, onder het genot van een hapje en een drankje, het wel en wee binnen de VP en daarbuiten te bespreken. Vaak wordt er ook een ouderwets vuurtje gestookt.

Een groot deel van de stamleden zet zich bovendien op vrijdagavond of zaterdag in als (bege)leiding bij één van de speltakken. Ook de overige stamleden zijn regelmatig te vinden op gezamenlijke groepsopkomsten, voor ondersteuning of gezelligheid.

Af en toe organiseert de stam (scouting) activiteiten als een filmweekend, een hike, rollenspel, playbackshow, cocktailnight of BBQ. En natuurlijk niet te vergeten de jaarlijks terugkerende activiteiten als sinterklaasavond, kerstdiner of de HIT.

Van der Hulst Stam

Leeftijd: minimaal 29 jaar
Opkomst: zo af en toe

De Van der Hulststam bestaat uit voornamelijk oud-leiding, maar ook van oudsher “vrienden van de Vliegende Pijl”. Een paar keer per jaar komen zij bij elkaar om gezellig wat te drinken en bij te kletsen. Dit kan zijn tijdens een BBQ op het clubhuis van de Vliegende Pijl, de jaarlijkse Boerenkoolloop, het fanatieke supriseavondje of het kids-weekend op scoutingkampeerterrein het Naaldenveld.
Een aantal van deze kids van de VanderHulst stamleden zijn inmiddels al lid van een andere speltak van de Vliegende Pijl.

Veel leden van de Van der Hulst zijn toch nog op de een of andere manier betrokken bij de Vliegende Pijl of organiseren activiteiten voor Scouting Regio Haarlem. Scouting blijft nou eenmaal in je bloed zitten, ook als je (ver) boven de reguliere stamleeftijd bent.