Roverscouts

Leeftijd: van 18 t/m 21 jaar
Opkomsttijd: vrijdagavond 21:00 tot 23:30 uur

De Roverscouts zijn een groep tussen de Explorers en de Stam, van 18 tot en met 21 jaar. Ze maken hun eigen programma, bedenken hun eigen zomerkampen en zijn niet bang voor een toffe uitdaging! In tegenstelling tot bij de Explorers heb je hier geen begeleiding, maar draaien ze volledig op hun zelf. Ook hebben ze geen adviseurs.

Door het jaar heen hebben ze iedere vrijdagavond een leuk, sportief en/of uitdagend programma, gemaakt door een van de jongeren in de groep. Zo kan het zijn dat je de ene week gaat paintballen, de week daarop een formeel diner hebt en een week later ren je door een donker bos heen terwijl je word achter nagezeten door een tikker, zoekende naar je eindbestemming.

De Roverscouts speltak is nog niet zo heel lang geleden geïntroduceerd door Scouting Nederland. Hier is voor gekozen omdat velen de stap tussen de Explorers en de Stam toch te groot vonden. Wat deze groep speciaal maakt, is dat ieder lid zichzelf aan het begin drie uitdagingen stelt, een op regionaal, eent op nationaal en een op internationaal gebied. Deze drie uitdagingen zijn een onderdeel waar je mee bezig blijft tot het einde van je Roverscouts tijd. Deze drie uitdagingen (regionaal, nationaal en internationaal vlak) zijn een onderdeel waar je mee bezig bent tot het einde van je Roverscouts tijd

Naast de wekelijkse opkomsten die worden georganiseerd doen de Roverscouts ook nog mee aan veel andere activeiteiten. Zo gaan ze tijden Pasen op pad met de HIT, gaan ze iedere zomer op kamp, helpen ze als vrijwilligers bij Scouting evenementen en geven velen van hun leiding aan de Welpen of de Scouts.