Lid worden

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij Scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren.

Een afwisselende en plezierige vrijetijdsbesteding, dat is wat Scouting te bieden heeft. Maar Scouting is meer: naarmate je als jeugdlid ouder wordt en je langer bij Scouting bent, neemt je zelfstandigheid toe; de begeleiding kan daardoor dus afnemen.

Als Scouting je leuk lijkt, kan je vrijblijvend drie keer gratis meedraaien. Mocht je hierin interesse hebben, neem dan van tevoren wel even contact op met de leiding van de desbetreffende speltak. Wanneer je hebt gekeken en graag lid wilt worden, kan je onderstaand formulier invullen. De leiding van de speltak van jouw voorkeur zal dan vanzelf contact met je opnemen!

Contributie

De contributie bedraagt €132 per jaar. Hierbij zijn ook de kosten voor speciale opkomsten inbegrepen. De kosten voor het Pinksterweekend en het zomerkamp zijn niet bij de jaarlijkse contributie inbegrepen.

Uniform

Andere bijkomende kosten zijn die van het uniform, dat gedragen wordt tijdens alle opkomsten. Het uniform bestaat uit een spijkerbroek, een blouse met badges en een groepsdas. De blouse en de das zijn verkrijgbaar bij de ScoutsShop (Maus Gatsonidesweg 4, 2031AG Haarlem). Voor de openingstijden kan je hier terecht.

In de zomer kan het groeps-shirt het uniform vervangen. Het shirt kost €10 en is te verkrijgen bij de leiding.

Inschrijven

Let op! Schrijf je alleen in na overleg met de leiding van de desbetreffende speltak, om teleurstellingen te voorkomen. Je kan pas lid worden na minimaal één keer te hebben meegekeken.