Pinksterweekend 2015: Een verslavend leuk weekend!

27 mei, 2015

Het is vrijdagmiddag 17.00 als ik samen met mijn broer de auto instap op weg naar de VP. Als we daar aankomen is de aanhanger met bagage al bijna ingeladen en komen de laatste ouders aan die nog spullen meenemen. Aangekomen op het Naaldenveld lopen we even langs de kampstaf en haasten we ons daarna snel door naar ons veld. Daar aangekomen zetten we met alle leiding twee legertenten op en de tenten waar de volgende dag de Esta’s in zullen slapen. Natuurlijk moeten we ook nog wat eten, dus is één van de leiding er op uit gestuurd naar de snackbar op de hoek! ;-)

Het is 20.00 als de Scouts en de Explo’s het veld op komen lopen en hun eigen tent opzetten. Een avondspel hebben we niet, maar er is niks mis mee met een gezellig avondje met zijn allen rond het kampvuur zitten! Daarna duiken lekker ons bed in met nog twee gezellige dagen in het vooruitzicht!

De volgende ochtend komen, nadat we met zijn allen hebben ontbeten, de Esta’s aan en is de groep compleet! Nadat we hebben geopend komt er een rare man aangelopen genaamd Kees Akkerlak. Hij informeert ons over hoe de toekomst er uit ziet voor sommige leiding en dat een aantal van hun wel heel veel raket ijsjes eten, op hun telefoon zitten of net even te veel koffie drinken. Hij is bang dat ze verslaafd zijn?

In de middag volgen alle speltakken een programma rondom raket ijsjes, koffie of telefoons. Als we weer terugkomen op ons veld, zien we dat er in de keukentent al hard wordt gewerkt om het avondeten klaar te maken. Een heerlijke maaltijd met hamburgers, groentes en een toetje wacht op ons. Nadat we in de avond nog een nachtspel hebben gespeeld duiken we alweer voor de laatste keer dit Pinksterweekend onze tenten in, wat helaas een koude nacht werd… *brrr*

De volgende ochtend bevrijden we de leiding van hun verslaving, kan Kees Akkerlak gelukkig naar huis en breken wij het kamp alweer af. Moe maar voldoen vertrok iedereen richting huis… De leiding heeft daarna samen met de Stam en wat mensen van het bestuur nog gezellig gebarbecued op het clubhuis als afsluiting van dit heerlijke weekend vol zon!

Ik heb een top Pinksterweekend gehad en kijk nu alweer uit naar volgend jaar!

Groetjes,
Oe

Pinksterweekend 2015