Omgeving

Speelmogelijkheden buiten het terrein

In de directe omgeving van het clubhuis is er de mogelijkheid om naar een aantal natuurplekken uit te wijken. Zo kun je naar het Staten Bolwerk gaan, waar je meerdere bos/park spellen kunt spelen. Ook kan je lopen naar het Bloemendaalse bos. Dit ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het clubhuis en is een zeer mooi uitgerekt bos met voldoende mogelijkheden voor zowel avond- als dagspellen. Ook biedt dit bos een mooie plek voor diverse themaontknopingen. Op 5 minuten afstand is er ook nog een groot sportveld. Dit sportveld is overdag voor iedereen toegankelijk en er is altijd ruimte om een spel te spelen.

Openbaar vervoer in Haarlem

Het openbaar vervoer in Haarlem is ideaal. Vanaf het clubhuis is het 10 minuten lopen naar het Haarlem station en vanaf daar kan je overal naar uitwijken. Naar alle steden in de omgeving rijden de hele dag door treinen en bussen. Ook als je binnen Haarlem iets wilt ondernemen gaat bijna overal wel een bus of trein naar toe. Het Haarlem station is dan ook vrijwel altijd je startpunt als je ergens naar toe gaat.

Bezienswaardigheden in Haarlem

Zwembad Boerhavebad
Dit zwembad in Haarlem is een absolute aanrader om in je zomerkamp even langs te gaan. Het zwembad is met de bus vanaf het station ongeveer 5 minuten reizen. Dit zwembad heeft meerdere bubbelbaden, een glijbaan, een buitenbaan, wedstrijdbad etc.

Boerhaavebad, Boerhaavepad 1 Haarlem, 023 512 1760. Bus richting Schalkwijk vanaf Haarlem station.

Veerplas
In de schaduw van de KPN toren ligt op 2 minuten lopen van station Haarlem-Spaarnwoude de Veerplas. Dit is een meer waar je heerlijk kunt gaan zwemmen en spelen. Het grenst aan een groot grasveld, waar je meerdere spellen kunt gaan spelen en waar kinderen zichzelf met alle speeltoestellen ook prima kunnen vermaken.

Veerplas Haarlem, A. Hofmanweg 62, 2031 BL Haarlem.
Trein richting Amsterdam vanaf Haarlem station

Strand Bloemendaal en Zandvoort
Natuurlijk kan je een bezoek aan het strand van Bloemendaal of Zandvoort niet overslaan als je in Haarlem bent. Je kunt met de trein naar Zandvoort of met de bus naar Bloemendaal. Afhankelijk van de leeftijdsgroep waarmee je bent zal je hier een keuze uit maken. Beide stranden zijn schoon en er is bijna altijd wel een plekje om je handdoek neer te leggen.

Bus richting Bloemendaal aan zee. Trein richting Zandvoort vanaf Haarlem station

Haarlem centrum
De mooie binnenstad van Haarlem is nog geen 15 minuten lopen vanaf het clubhuis. In de binnenstad kun je onder andere shoppen in de beste winkelstraat van Nederland, je kunt de mooie gebouwen bewonderen, naar het Frans Hals of het Teylers museum gaan, of een van de mooie parken bezoeken die Haarlem rijk is. Haarlem is een stad waar je jezelf van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kunt vermaken. Zowel in groepsverband als alleen.

Linnaeushof
Europa ‘s grootste familiespeeltuin met meer dan 350 speeltoestellen en attracties. Leuk voor kinderen tot 12 jaar. In deze speeltuin kan je de kinderen de hele dag loslaten en ze zullen de dag van hun leven hebben. Met een divers aanbod aan verschillende speeltoestellen zal iedereen zich vermaken.

Linnaeushof, Rijksstraatweg 4 Bennebroek, 023 584 7624

Amsterdam
Mocht je genoeg gezien hebben in Haarlem kun je altijd een uitstapje maken naar Amsterdam. Vanaf het station gaan er elke 10 minuten treinen richting Amsterdam. In de hoofdstad van ons land is natuurlijk een breed scala aan mogelijkheden en kun je dagenlang vermaakt worden.